Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защото мърсисайдци са изключително активни на трансферния пазар. Според германеца това не означава, че той не е доволен от състава, с който разполагаше допреди няколко седмици, а защото иска да има повече опции.

"Ако си спомните миналия сезон, в него ние изиграхме доста мачове, в които наистина доминирахме. Бяхме добри с топката, в подаванията и движенията си, но в края на кампанията не постигнахме желаното класиране", коментира Клопо.

"За целта се нуждаем от футболисти, за които е естествено в стила им на игра да навлизат в наказателното поле. Ние имаме тези играчи. В момента имаме четирима или петима нападатели. Петима, включвайки и Роберто Фирмино. Отборът се нуждае пот нови играчи, за да може всеки да бъде нащрек."

"Всеки футболист трябва да се чувства сигурен от факта, че е играч на клуба. Аз вярвам на всеки. Но футболистите взаимно ще се дърпат напред с вътрешната конкуренция и представянето си на терена."

"Разбира се, че можеш да направиш слаб пас или да пропуснеш голово положение и да останеш в титулярния състав, но трябва да си наясно, че ако не се трудиш толкова, колкото някой друг, то той ще е готов да влезе на твоето място."

"Трябва да сме отбор и за целта се нуждаем от това качество. Който има желанието да бъде част от този отбор е добре дошъл. Новите покупки не са направени защото някои налични футболисти не са достатъчно добри, а защото искаме да имаме повече опции", допълни Клопо.