Новото попълнение на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум призна, че е решил да напусне Нюкасъл заради новия си мениджър Юрген Клоп.

"Веднага след разговора си с Юрген Клоп взех решение, че искам да дойда в Ливърпул. Разбира се, че това е голям клуб с велика история, всеки знае това", започна Вайналдум.

"Но трябваше да си паснем. А Клоп е начело на тима и ако страхотен треньор като него те иска в състава си, тогава получаваш по-голяма увереност, че искаш да преминеш в такъв голям клуб."

"Имаше интерес и от Евертън към мен, но Ливърпул прояви по-голям интерес. Юрген ме накара да се почувствам много добре в нашия разговор. Веднага след това вече исках да подпиша."

"Той ми даде увереност, казвайки ми, че харесва стила ми на игра. Обясни ми, че съм човек, когото наистина иска много в своя отбор."

"Винаги е хубаво да чуеш нещо подобно. Това ме направи щастлив, особено след като идва от устата на страхотен треньор като Юрген Клоп. Той показа колко е добър още в Борусия Дортмунд и с успехите там", добави новото попълнение на мърсисайдци.