Челси постигна победа над Ливърпул с 1:0 в среща от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп, която се игра на стадион ''Роуз Боул'' в Калифорния. 

Това бе и втора победа за новия мениджър на лондончани Антонио Конте.

Интересно е да се отбележи, че мачът бе далеч от приятелски по характер и за това говори грубата игра на моменти от страна и на двата отбора.

И двамата специалисти заложиха на доста силни единици в стартовите си състави и като цяло се получи качествена среща.

Единственото попадение в мача бе дело на Гари Кейхил, който се разписа в 10-ата минута. Toй засече с глава прекрасно центриране от корнер, от страна на Сеск Фабрегас, и прати топката в мрежата от няколко метра.

В 28-ата минута Ливърпул можеше да изравни, но Фирмино така и не успя да засече острото центриране на Морено.

Малко след това пък гол на кариоката бе отменен съвсем логично заради засада.

След почивката нямаше много положения пред двете врати и като цяло играта бе доста накъсана. 

Сеск от своя страна получи директен червен картон в 70-ата минута и това бе доказателство, че двубоят е далеч от приятелски. Той влезе много остро в краката на Клаван и бе изгонен от игра. 

Следващият противник на лондончани от турнира е Реал Мадрид, докато Ливърпул ще се изправи срещу Милан.

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 1-0
1-0 Кейхил 10

ЧЕЛСИ: Бегович, Аина, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Фабрегас, Матич, Вилян, Траоре, Лофтъс-Чийк, Моузес (като резерви влязоха Педро, Куадрадох, Чалоба и Батшуай)

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Рандал, Ловрен, Клаван, Морено, Стюърт, Ехария, Груич, Мане, Коутиньо, Фирмино (като резерви влязоха Маркович, Уисдъм, Бранаган, Арнолд-Алекзандър, Хендерсън, Лалана, Ожо, Ингс)