Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп увери, че не би похарчил 100 милиона паунда за един футболист, както е на път да направи Манчестър Юнайтед покрай почти сигурния трансфер на Пол Погба.

"Какво става, ако ми доведете един футболист за 100 милиона паунда и после той се контузи? Футболът е спорт, в който трябва да играете заедно", каза Клоп.

"Всеки разбира футбола по този начин, всеки иска най-доброто, но изграждайки силен колектив и необходимостта, за да си успешен."

"Други клубове могат да пръснат повече пари и да вземат топ-футболисти, но аз искам да правя нещата по друг начин. Бих ги правил различно дори да имам възможността да харча толкова много."

"Нямам представа колко е нашият лимит за харчене, защото никой не ми е казвал, че не мога да си правя това или онова. Ако харча пари, причината се крие в желанието ми да изградя отбор, истински отбор. Барселона го направи. Можеш да печелиш титли, но е важно по какъв начин го правиш."

"Ако всички плувате в един и същ басейн, той идва твърде малък. И всички искат едни и същи играчи. Но има доста добри играчи извън басейна. Които са в процес на развитие и ние се опитваме да ги намерим."

"Хубаво е да знаем кой е най-добрият през миналия сезон, но по-интересно е да намерим някого, който може да бъде най-добрият през следващия сезон."

"Ето това вече би бил готин трансфер! И доста по-евтин, разбира се. Това е нашият начин на работа. Важно е да намерим играчите, които са готови да направят следващата крачка с нас", завърши Клоп.