Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че отборът му има още много да учи, след като Червените паднаха неочаквано с 0:2 от Бърнли. 

Въпреки че мърсисайдци доминираха, не създадоха много добри ситуации, докато домакините реализираха при две от малкото си възможности и взеха много ценни 3 точки. 

„Имаше моменти, в които се справихме много добре, въпреки че в решаващите ситуации не бяхме прецизни не успяхме да нанесем решаващ удар. Това обаче е процес“ опита да запази спокойствие германецът. 

„Трябва да изминем път и го знаем. Свършихме доста работа и това се вижда. Трябва обаче да приемем случилото се. Имаме още много да учим, като този резултатът няма нищо общо с отношението на момчетата“ добави той. 

„Допуснахме грешки, за които бяхме наказани. Очевидно сбъркахме при подаванията си във важните ситуации. Нямахме никакъв късмет. Съперникът обаче заслужаваше да победи, защото показаха дух и себераздаване, докато нашите усилия не се оказаха достатъчни“ изтъкна Клоп. 

„Има какво да се подобрява в защитата, но не това бе големият проблем, а фактът, че губихме топката в лоши моменти. И при двата гола можехме да се справим по-добре, но не успяхме. Ще видим дали ще вземем нови играчи, защото нещата не опират само до трансфери“ каза още мениджърът на Ливърпул.