Ливърпул се класира без проблеми за третия кръг на турнира за Купата на Лигата, след като разби с 5:0 Бъртън Албиън като гост. Симпатичният тим от Чемпиъншип с прякор Пивоварите бе надигран по всички показатели. 

Червените играха силно и доминираха, като още до почивката до голяма степен си осигуриха победата, като вкараха два гола, а след това добавиха и още три. Садио Мане бе в основата на повечето атаки и показа, че ще бъде основна фигура в състава на Юрген Клоп. 

Германецът започна със силен състав, за който все пак дебютира Жоел Матип в защита. Милнър отново играеше като ляв защитник, а Емре Джан стартира в средата. Дивок Ориги водеше нападението. 

Червените решиха бързо нещата, след като се видя, че разликата в класите е много голяма. Все пак в началото домакините поискаха плахо дузпа при една подане на Бевън, но макар и да имаше контакт с Ловрен, реферът правилно замълча. 

След това Ливърпул доминираше. В 6-ата минута Мане изведе отлично Ориги в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря. След това Фирмино с глава не успя да вкара. 

Логичното се случи в 15-ата минута, когато Мане елиминира противник без проблеми и подаде пред вратата, където Ориги много технично с пета отклони в мрежата и откри. 

Попадението успокои мърсисайдци, които демонстрираха силно желание за игра и в 22-ата минута вече водеха с 2:0. Този път след грешка на вратаря, Клайн центрира и Фиримино засече, за да отбележи второто попадение за отбора си. 

Последваха още ситуации и удари на Ориги и Фирмино бяха отразени. Мане продължаваше да играе много силно и в края на първата част дори бе съборен в наказателното поле, като реферът имаше основания да отсъди и дузпа, но може би не го направи, тъй като футболистът бе изпуснал контрола върху топката. 

След паузата Ливърпул вкара още 3 гола. В 61-ата минута Нейлър направи 0:3 след като топката рикошира в него. След това влезлият от пейката Даниел Стъридж наниза 2 попадения, първо след асистенция на Милнър, а след пас на Мане и остър удар.