Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма да дава почивка на основни футболисти в утрешното гостуване в 1/16-финалите от турнира за купата на лигата на Англия срещу втородивизионния Дарби Каунти.

Германският спец заяви, че целта пред отбора е спечелването на трофея, след като през миналия сезон загуби на финала на надпреварата.

"Щом участваме в турнира, значи целта ни е да го спечелим. Класирането на финал носи радост, само ако победиш в него. Но сега е прекалено рано да говорим за това. Ливърпул ще играе с максимално силен състав в мача срещу Дарби Каунти. Няма да давам почивка на играчи, които са на 100 процента здрави физически. Искаме да спечелим трофея и сега трябва да направим първата крачка", заяви Клоп.

Роберто Фирмино, който пропусна победата с 2:1 над Челси в Лондон във Висшата лига в петък, както и бранителят Мамаду Сако, почти сигурно ще пропуснат двубоя.

"Фирмино вече тренира, той би могъл да играе, но лекарите препоръчаха да пропусне мача. Сако пък все още набира физическа форма", каза Клоп.