Ливърпул записа четвърта поредна победа в английската Висша лига, след като надделя с 2:1 като гост Сионзи в мач от 7-ия кръг на първенството.

Двата отбора си размениха по едно полувреме на стадион "Либърти Стейдиъм" в Южен Уелс, като първото беше за домакините. Те поведоха още в 8-ата минута с гол на Лерой Фей и не допуснаха нито една сериозна опасност пред вратаря си Лукаш Фабиански.

След почивката гостите излязоха преобразени и в 54-ата минута Роберто Фирмино с глава възстанови равенството. После "червените" натискаха и успяха да спечелят дузпа в заключителните минути, когато Анхел Ранхел спъна Фирмино. Зад топката застана капитанът Джеймс Милнър, който донесе трите точки за Ливърпул.

С тях "мърсисайдци" събраха 16 т. и се изкачиха на 2-ро място преди изиграването на останалите мачове от кръга. Суонзи пък остава с 4 т. и е в дъното на класирането.


Първото добро положение в мача създадоха "лебедите" след 5 минути игра. Раутлидж центрира много добре в наказателното поле, дебютантът Борха се измъкна през централните защитници и засече с глава, но в аут. 120 секунди по-късно уелсците все пак поведоха. След подаване от корнер Дер Хоорн свали на далечната греда към Фер, който отблизо разстреля Кариус за 1:0! Ливърпул отговори с удар с външен фалц на Лалана, който излезе в аут.

След почти четвърт игра гостите сбъркаха при изнасянето на топката и Фер отправи мощен изстрел, който мина над гредата. В 20-ата минута "мърсисайдци" получиха още една лоша новина на "Либърти Стейдиъм", след като намиращият се в превъзходна форма Лалана се контузи и беше сменен от Стъридж. Секунди след това Сигурдсон пусна отличен пас в наказателното поле, където Фер засече, но този път Кариус внимаваше.

В 26-ата минута Борха направи втори сериозен пропуск. При центриране почти от центъра на терена, испанецът отново се измъкна и стреля с глава в аут. При повторенията се видя, че той е бил в положение на засада, която не беше маркирана от съдиите. После Ливърпул натисна и създаде няколко разбърквания пред Фабиански, а в 38-ата минута Стъридж поиска дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация. В 43-ата минута Суонзи спечели фаул и под звуците на станалия известен на Евро 2016 исландски поздрав Сигурдсон шутира, но право в ръцете на Кариус.

Втората част започна с далечен изстрел на Фирмино, който Фабински улови. Секунди след това Стъридж пусна хитър пас към Мане, който не успя да преодолее вратаря на домакините. В 54-ата минута Ливърпул успя да изравни. Тогава Коутиньо стреля от фаул право в стената, топката попадна в Хендерсън, който я пусна в наказателното поле, където Фирмино се измъкна от засадата и с глава преодоля Фабиански за 1:1!

Голът подейства вдъхновяващо за Ливърпул и малко по-късно Коутиньо отправи страхотен шут от движение, който премина на милиметри от вратата. В 67-ата минута Клайн нахлу в противниковата врата и отправи тежък удар, който Фабиански лови. Секунди след това Милнър отне топката и подаде към намиращия се в чиста позиция Мане, чийто шут бе блокиран. От последвалия корнер Стъридж засече с глава, но не намери целта.

В 80-ата минута Ливърпул изпълни два последователни корнера, при които защитата на Суонзи се справи. После Франческо Гуидолин затвори отбора си по италиански, но в 83-ата минута Фирмино беше спънат в наказателното поле от Ранхел и Майкъл Оливър посочи бялата точка. Зад топката застана Милнър, който с безпощаден удар в средата на вратата донесе успеха за Ливърпул.

Суонзи – Ливърпул 1:2

Голмайстори:

1:0 Фер (8)
1:1 Фирмино (54)
1:2 Милнър (84-д)

Суонзи: Фабиански, Ранхел, Дер Хоорн, Амат, Ноутън, Бритън (64-Ки Сунг-Йонг), Клорк, Сигурдсон, Фер (72-Фултън), Раутлидж (62-Бароу), Борха
Мениджър: Франческо Гуидолин

Ливърпул: Кариус, Клайн, Ловрен, Матип, Милнър, Лалана (20-Стъридж), Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино (85-Ориги), Коутиньо
Мениджър: Юрген Клоп

Ст.: "Либърти Стейдиъм"
Съдия: Майкъл Оливър
Жълти картони: Клорк, Бритън (Суонзи); Хендерсън, Стъридж (Ливърпул)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q0O9dF9cMtU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>