Бившият защитник на Ливърпул и Рома Джон Арне Рийзе сподели, че Стивън Джерард и Франческо Тоти са най-великите футболисти, с които е играл някога. Норвежецът не крие своите симпатии към мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп и вярва, че германецът може да изведе клуба до мечтаната титла във Висшата лига.

"Тоти е със статут на Бог в Рим. Джерард пък е Капитан Фантастик в Ливърпул. Те са различен тип футболисти. Стивън беше по-завършеният играч и имаше всичко - мощ, издръжливост, стрелба, игра с глава, подаване. И можеше да играе на различни позиции", коментира Рийзе.

"Тоти беше Бог. Технически той е гений, тактически беше много добър. Страхотна личност, която даваше всичко от себе си на терена. Те са най-добрите футболисти, с които съм играл."

"В Ливърпул бях 7 години и спечелих ШЛ, ФА Къп и други трофеи. Това е най-успешният период в кариерата ми. Но дори сега в Рим феновете са невероятни, когато ги срещна. И двата клуба винаги ще бъдат в сърцето ми."

"Според мен Ливърпул ще се бори за титлата. Не го очаквах от тях преди старта на сезона, защото смятах, че отборът ще има нужда от още една година, преди да се впусне в битката за титлата. Те имаха трудна програма, но направиха добър старт."

"Добрата новина е, че през този сезон Ливърпул няма толкова много мачове. И това е предимство за тях. Обичам Клоп, той е страстен мениджър и изразява емоциите си при отбелязване на голове. Това е стилът му. Обича високата преса и високото темпо. Заради малкия брой мачове според мен нещата ще проработят", добави Рийзе.