Дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед се задава, а провокациите по оста "Анфийлд" - "Олд Трафорд" започват. Легендата на "червените дяволи" Райън Гигс гордо се зарече, че никога няма да работи в големия съперник от града на "Бийтълс".

В момента Гигс се изявява като футболен коментатор, но планира един ден да бъде мениджър, след като до това лято бе помощник на Луис ван Гаал в Юнайтед. Наскоро уелсецът, който бе спряган за нов наставник на Суонзи, коментира, че този отбор не отговаря на амбициите му.  Последва въпросът - а Ливърпул?

"Не. Просто - не. Уважавам Ливърпул, но никога не бих. Иначе ще остана без приятели", признава с ръка на сърцето великият №11, цитиран от ESPN.

"Ливърпул за мен е най-големият ни съперник, защото докато растях, те печелеха всичко и бяха отбор за подражание. Това е страхотен клуб, но за мен съперничеството е твърде голямо и няма как да работя в Ливърпул", обясни 42-годишният бивш национал на Уелс.

"Сигурен съм, че същото ще каже Стивън Джерард, ако го питате дали би поел Манчестър Юнайтед. Просто ще каже не".

"Винаги съм бил привърженик на Юнайтед. Баба ми ме запали у дома. Тя обичаше Бебета на Бъзби, обичаше Джордж Бест. Тя е причината да съм толкова голям фен на Манчестър Юнайтед", сподели още бившата звезда на "Олд Трафорд".