Даниел Стъридж вкара два гола и пропусна поне още толкова, но в крайна сметка беше големият герой за победата на Ливърпул с 2:1 над Тотнъм. Нападателят се разписа в 9-та и 64-та минута, за да класира тима си за четвъртфиналите на Купата на Лигата в Англия. 

Мениджърите на двата отбора направиха купища промени в съставите си, като Юрген Клоп пусна изцяло нови 11 играчи в титулярния си състав в сравнение с последния мач, докато Маурисио Почетино 10. Така за Ливърпул дебют направиха младоците Трент Александър-Арнолд и Овие Ежария. 

Ливърпул започна с първоначален натиск и вкара още в 9-та минута. Марко Груич пропи по дясното крило, навлезе в наказателното поле и опита удар. Топката обаче се отклони в крак на защитник и попадна у Даниел Стъридж, който изпревари Мишел Ворм и реализира за 1:0. 

До края на първото полувреме Стъридж пропусна още две много добри положения, докато гостите успяха да се отчетат само с няколко опасни центрирания. 

След почивката се разигра Дивок Ориги, който изведе отново Стъридж в изгодна позиция в 53-та минута. Нападателят обаче си преплете краката и не успя да засече топката във вратата. Малко след това Стъридж беше задържан за момент от защитник на Тотнъм и не успя да изскочи срещу Ворм. В 60-та минута пък стражът на “шпорите” спаси страхотен удар на Ориги от 25 метра. 

В крайна сметка натискът на Ливърпул продължи и Юрген Клоп изригна отново в 64-та минута. Тогава при бърза контраатака Жоржиньо Вайналдум, който изигра 50-тия си мач по английските терени, изведе Стъридж сам срещу Ворм. Нападателят изчака точния момент и с удар между краката на вратаря направи 2:0. Това бе 10-ти гол на Стъридж в последните му 8 мача в турнира. 

Тотнъм все пак се върна в мача, след като в 75-та минута Ерик Ламела беше наритан от Лукас Лейва в наказателното поле на Ливърпул, а Винсент Янсен реализира без грешка отсъдената дузпа. Малко след това “шпорите” искаха нова дузпа за контакт на Морено срещу Ламела. Този път реферът Джонатан Мос не реагира. 

Всичко можеше да свърши в 81-та минута, когато Стъридж стреля на външен фалц. Топката се отклони в тялото на защитник и тръгна заплашително към вратата на Тотнъм. За късмет на Ворм тя се спря в напречната греда. 

Резервата Шейон Харисън пък можеше да изравни в 86-та минута, но не успя да си овладее хубаво подаване на Ламела отляво и Симон Миньоле го изпревари и хвана топката. 

В 88-та минута и Дани Ингс се отчете със сериозен пропуск, след като остана сам срещу Мишел Ворм и стеля мощно. Стражът на Тотнъм обаче отново отрази. 

Ливърпул - Тотнъм 2:1 

1:0 Даниел Стъридж 9'

2:0 Даниел Стъридж 64'

2:1 Винсент Янсен 75-д'

Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд (68 - Клайн), Лейва, Клаван, Морено, Стюарт, Вайналдум, Груич (89 - Джан), Ежария, Ориги (68 - Ингс), Стъридж 

Тотнъм: Ворм, Трипиър, Картър-Викърс, Вимер, Дейвис, Дайър (67 - Уаняма), Уинкс, Онома, Карол (61 - Ламела), Нкуду (83 - Харисън), Янсен