Борнемут постигна сензационна победа над Ливърпул с 4:3, в един от най-драматичните двубои от началото на сезона във Висшата лига. 

Черешките губеха на два пъти с два гола, но вкараха 3 пъти в последните 20 минути, за да запишат исторически успех, тъй като за първи път надвиха мърсисайдци в историята си след серия от 9 мача. 

Така Ливърпул загуби за първи път след 11 поредни мача и с 30 точки остава на трето място, на 4 от лидера Челси. Храбрите домакини пък се изкачиха на 10-о място с 18 точки. 


Роберто Фирмино стартира за Ливърпул, преодолял лека контузия, но Жоел Матип липсваше. Дивок Ориги замени Коутиньо в нападение, а Адам Лалана бе на пейката. За домакините Джак Уилшър се завърна, след като пропусна двубоя с Арсенал, Джош Кинг бе на фланга, а Калъм Уилсън водеше атаката. 

Гостите установиха контрол още от началото и притиснаха домакините, настанявайки се в тяхната половина. В 10-ата минута Ориги пропусна да открие, след като Клайн центрира перфектно, но нападателят не успя да уцели добре топката. 

По-добрата игра на Ливърпул обаче даде резултат в средата на първата част и само за 4 минути гостите вкараха два пъти. Емре Джан изведе Мане, който лесно се справи с Аке и след това преодоля и Боруц. В 23-ата минута Хендерсън изведе Ориги, който успя да заобиколи вратаря и от минимален ъгъл с много техничен удар отбеляза за 2:0, за да зарадва още повече Юрген Клоп. 

Едва към края на полувремето домакините се подобриха и в 37-ата минута можеха да получат дузпа, когато Аке падна на земята при един корнер, но реферът замълча за радост на мърсисайдци. Веднага след това Кариус спаси удар на Уилсън, но първата част приключи с комфортен аванс за Ливърпул. 

На почивката Еди Хау пусна Джордан Айб и Борнемут заигра по-агресивно и по-добре. Реферът показа няколко жълти картона, като при една ситуация Хендерсън контузи Станислас, който бе заменен. 

Това се оказа важно, защото влезлият от пейката Райън Фрейзър спечели дузпа за отбора си почти веднага. Той стигна пръв до една топка и Милнър го спъна, след което Уилсън върна интригата от бялата точка.  

В 64-ата минута обаче Емре Джан възстанови аванса на тима си от два гола. Мане върна към него на границата на наказателното поле и халфът от движение стреля отлично в левия ъгъл на вратата, за да вкара третия гол за Ливърпул. 

Черешките обаче не се предаваха. Кариус спаси удар на Фрейзър, който в 76-ата минута върна още едно попадение. При една контра топката стигна до него, след като Афобе не успя да стреля и с прецизен шут преодоля Кариус. 

Само 3 минути след това шокът за гостите стана пълен, защото Борнемут изравни, а Фрейзър отново бе замесен. Негово центриране отдясно прати топката зад Стив Кук, който обаче съумя да овладее много технично, обърна се и стреля безапелационно в долния десен ъгъл – 3:3!

Хората на Клоп определено изглеждаха разколебани и в 81-ата минута Афобе трябваше да направи обрата пълен, след като излезе на чиста позиция, но силния му удар попадна в тялото на Кариус. 

В минутите до края Ливърпул тръгна напред, и в добавеното време Ориги стреля над вратата от добра позиция. В 93-ата минута обаче удар отдалеч на Кук не бе уловен от вратаря Кариус, Аке успя да стигне до топката и я прати за четвърти път във вратата, за да донесе невероятния успех на своя тим. 

Борнемут – Ливърпул    4:3

0:1    Мане 20
0:2    Ориги 23
1:2    Уилсън 56 дузпа
1:3    Джан 64
2:3    Фрейзър 76
3:3    С. Кук 79
4:3    Аке 93

Борнемут: Боруц, А. Смит, Франсис, С. Кук, Аке, Артър, Гослинг (75 Афобе), Станислас (54 Фрейзър), Уилшър, Кинг (46 Айб), Уилсън
Ливърпул: Кариус, Клайн, Лукас, Ловрен, Милнър, Джан, Хендерсън, Вайналдум, Мане (69 Лалана), Ориги, Фирмино