Ливърпул допусна шокираща загуба с 0:2 при визитата си на Хъл Сити, един от най-слабите тимове във Висшата лига през този сезон.

Срещата се игра на "Кей Си Стейдиъм", а "тигрите" продължават с възхода в представянето си напоследък, след като тимът измъкна реми при визитата си на Манчестър Юнайтед в миналия кръг, а малко преди това надви "червените дяволи" за Купата на Лигата.

Първото попадение в срещата бе дело на Н'Диае, който бе точен в 44-ата минута. Ниасе пък бе точен за крайния резултат в 84-ата минута. 

С тази загуба кризата в състава на гостите се задълбочи още повече и тимът не познава вкуса на успеха от цели 5 поредни срещи, като в 4 от тях е допуснал поражение. 

След този мач Ливърпул е 4-и в класирането с актив от 46 точки, докато Хъл е на 18-ата позиция с актив от 20 пункта.
 


Мачът започна с добро темпо, но въпреки това през първите минути така и не се стигна до опасности пред двете врати.

Н'Диае имаше добра възможност да открие в 10-ата минута, но ударът му от няколко метра бе уловен без абсолютно никакви проблеми от противниковия страж.

Десетина минути след това Коутиньо имаше супер шанс да даде аванс на "мърсисайдци". Кариоката бе на чудесна позиция в наказателното поле и бе много близо до гола, но под натиска на трима противникови играчи не успя да добута топката в мрежата.

През следващите минути гостите се радваха на по-голямо притежение на топката в процентово отношение.

В 44-ата минута Хъл шокира неприятно "мърсисайдци" и стигна до попадение с което откри. След центриране от корнер и нескопосано изчистване на Миньоле, топката попадна в краката на Н'Диае, който от 1 метър я довкара в опразнената врата.

Три минути след почивката Матип имаше нелош шанс да изравни, след като бе потърсен на далечната греда, но пък Хъдълстоун го блокира много добре. 

В 56-ата минута Мане бе на косъм от гола, но прекрасният му удар с глава бе отразен по фантастичн начин с една ръка от Якупович, който запази вратата си суха. 

В следващите минути Ернандес от състава на домакините пропусна два много добри шанса преди Ливърпул също да стигне до интересно положение.

Коутиньо обаче направи абсурден пропуск от чиста позиция и от близка дистанция и някак си прати топката в аут. 

Всичко за гостите приключи в 84-ата минута, когато Ниасе удвои, след като не сгреши излязъл сам срещу вратаря. До края така и нямаше повече голове. 

ХЪЛ - ЛИВЪРПУЛ 2:0
1:0 Н'Диае 44
2:0 Ниасе 84

ХЪЛ: Якупович, Ранокия, Магуайър, Робъртсън, Хъдълстоун, Евандро (62 - Таймън), Н'Диае, Клукъс, Елабделауи, Гросички, Ернандес (65 - Ниасе)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клайн, Матип, Милнър, Лейва, Лалана, Хендерсън, Коутиньо, Джан (67 - Стъридж), Фирмино, Мане

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1Si7P1F-Cnw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8nvb4trfy1c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>