Ливърпул успя да сложи край на лошата си серия, след като надви Тотнъм с 2:0 на "Анфийлд" в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига.

"Червените" не познаваха вкуса на успеха от пет поредни срещи и в тях допуснаха четири поражения и стигнаха само до едно реми, но днес тимът бе просто перфектен.

Садио Мане вкара и двата гола за успеха на "червените", след като бе точен в 16-ата и 18-ата минути на срещата.

След спечелените три точки "мърсисайдци" се изкачиха до 4-ото място в класирането, като имат в актива си 49 точки.

Спърс пък е на втората позиция с точка повече. 
 


Първото полувреме бе изключително интензивно и двата тима създадоха интересни положения пред двете врати.

В 11-ата минута Ериксен се озова на добра стрелкова позиция, но вместо да отправи хубав удар той прати топката над напречната греда. 

Точно пет минути след това Мане бе изведен от Вайналдум сам срещу вратаря и без проблеми успя да даде аванс на тима си в резултата.

В 18-ата минута Тотнъм получи втори много сериозен шок, след като Мане вкара второто си попадение в мача.

Домакините се възползваха от грешка при изнасянето на топката в състава на противника им. Коутиньо и Фирмино пробваха късмета си от наказателното поле, но Лорис отрази ударите им. При удара на втория обаче топката бе парирана от стража на Спърс право на крака на Мане, който бе безкомпромисен от близка дистанция.

В 22-ата минута Мане почти оформи хеттрика си, след като отправи страхотен удар към долния ъгъл, но стражът на противника успя да отклони топката покрай гредата. 

Малко след това се наложи на Миньоле да спасява удар на Сон, а в 35-ата минута Ериксен отправи силен удар над вратата.

До почивката и двата тима създадоха опасни атаки, но повече голове нямаше. 

Второто полувреме нямаше нищо общо с първото.

В голяма част от него нямаш никакви интересни положения пред двете врати.

В 56-ата минута Тотнъм създаде нещо интересно след изпълнение на пряк свободен удар, но реферът отсъди засада.

Личеше си пък, че в състава на домакините липсва онази интензивност от първото полувреме. 

Все пак обаче в 71-ата минута Матип бе близо до гол, след като опита да засече центриране на Милнър, но не направи добър контакт с топката и това позволи на Лорис да се намеси.

До края нямаше повече голове. 

ЛИВЪРПУЛ - ТОТНЪМ 2:0
1:0 Мане 16
2:0 Мане 18

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клайн, Матип, Милнър, Вайналдум, Лейва (82 - Клаван), Лалана, Хендерсън, Коутиньо (78 - Джан), Фирмино, Мане

ТОТНЪМ: Лорис, Уолкър, Алдервейрелд, Дейвис, Дембеле (77 - Сисоко), Уаняма, Ериксен (68 - Уинкс), Али, Дайър, Сон (89 - Янсен), Кейн 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QQcjCZCSSkM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cVdjjQly6Ho" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>