Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи колегата си от Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди неделния сблъсък между двата тима в Англия. В сряда "гражданите" бяха елиминирани от Монако в Шампионската лига, а за първи път в треньорската си кариера каталунецът отпада още на фаза 1/8-финал.

"Бих казал, че съставът на Пеп Гуардиола в Барселона беше модел на подражание, който да ти спечели мач. Този отбор беше една изключителна комбинация. Той имаше много добро поколение от играчи и в Байерн Мюнхен, където с Борусия Дортмунд се опитахме да им бъдем конкуренция, но не успяхме", коментира Клопо.

"Да дойдеш тук, в най-силното първенство в света и да се опиташ да станеш шампион не е лесно. В другите държави също е трудно. Тук една победа е всичко. Културата тук е различна. Не се съмнявам в качествата му. Уважавам го много. Срещали сме се често и срещу неговите отбори винаги е трудно."

"Срещу Манчестър Сити трябва да си активен и смел. Монако не успя да го направи във вторите полувремена. А Сити изпускаше положение след положение. Не можем да се надяваме Агуеро да пропуска толкова и срещу нас."

"Надявам се, че сега е добър момент да играем срещу тях. Нямам идея. И аз бих бил разочарован след отпадане от Шампионската лига. Но те могат да се поучат от това. Манчестър Сити е най-трудният противник във Висшата лига. Те играят истински футбол и е трудно да се защитаваш срещу тях", добави германецът.