Манчестър Сити и Ливърпул врътнаха реми 1:1 в дербито от 29-ия кръг на английската Висша лига. 

И двата тима изиграха качествен мач, но въпреки това не бе излъчен краен победител. Милнър даде аванс на гостите от дузпа в 51-ата минута, а Агуеро изравни в 69-ата.

Преди този мач Сити имаше четири поредни загуби във Висшата лига от този опонент.

След този мач Сити е 3-и с актив от 57 точки, докато Ливърпул е 4-и с точка по-малко. 


Срещата започна на много високи обороти, като и двата тима искаха да отбележат ранен гол и търсеха атаката по посока противниковата врата още в първите минути.

Домакините все пак стигнаха първи до по-добра възможност за попадение в 20-ата минута, след като Стърлинг намери Сане, а германецът се опита да изведе свой съотборник в наказателното поле. В крайна сметка обаче Миньоле отклони топката и след това тя попадна в краката на Силва, който от чиста позиция не намери вратата.

Няколко минути след това Мане излезе сам срещу Кабайеро, но стражът на "гражданите" го блокира много добре и в крайна сметка домакините пропуснаха отличен шанс.

През следващите минути Ливърпул постепенно открадна инициативата и владееше доста повече топката.

Коутиньо имаше добър шанс да създаде смут в противниковото наказателно поле, но ударът му от добра позиция бе неточен.

В 39-ата минута Сити имаше отличен шанс да вкара, но Стърлинг се размина с топката пред опразнената голлиния, а малко след това и Фернандиньо от чудесна позиция не успя да насочи кълбото към мрежата.

Ливърпул стигна до добър удар на Фирмино малко преди почивката, но Кабайеро се намеси страхотно. 

Второто полувреме започна отлично за гостите и в 50-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа, след като Клиши фаулира Фирмино в наказателното поле. Милнър застана зад топката и без особени трудности даде аванс на тима си.

В 60-ата минута гостите бяха на косъм да убият интригата, след като Коутиньо видя Фирмино и последният се опита да преодолее Кабайеро, но в последния момент стражът изчисти в корнер и спаси вратата си.

През следващите минути Сити правеше всичко по силите си, за да изравно и да се върне в мача, но отбраната на гостите се справяше наистина доста добре. 

В 69-ата минута Сити изравни резултата. Той бе намерен пред малкото наказателно поле и от чудесна позиция вкара топката в мрежата.

Минути след това Фирмино пробва късмета си от малък ъгъл, но ударът му бе неточен. 

В 77-ата минута Сити пропусна да стигне до пълен обрат. Агуеро от чудесна позиция не успя да отправи удар, а след това Де Бройне нацели страничната греда на опразнената врата.

Tри минути след това Лалана направи чудовищен пропуск, след като от 3-4 метра не успя да уцели топката, макар че бе изведен сам срещу вратаря. 

В продължението Агуеро пропусна страхотен шанс от близка позиция, но волето му премина над вратата. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИВЪРПУЛ 1:1
0:1 Милнър 51 дузпа
1:1 Агуеро 69

Манчестър Сити: Кабайеро, Клиши, Отаменди, Стоунс, Силва, Туре (65 - Саня), Фернандиньо, Де Бройне, Стърлинг, Сане (83 - Фернандо), Агуеро

Ливърпул: Миньоле, Клаван, Клайн, Матип, Милнър, Вайналдум, Лалана, Коутиньо (72 - Ориги), Джан, Фирмино (89 - Лейва), Мане

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mH4WWFr7Wgs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>