Ливърпул стана за смях на собствения си "Анфийлд", след като врътна реми 2:2 срещу Борнемут в среща от 31-ия кръг на Висшата лига.

Гостите шокираха неприятно противника след груба грешка на Вайналдум и в 7-ата минута Афобе се възползва от нея и успя да реализира.

Все пак обаче с попадения на Коутиньо и Ориги в 40-ата и 59-ата минута домакините направиха обрата в срещата пълен и така бяха на път да запишат нови три точки, но Кинг им обърка сметките с гол в 87-ата минута.

"Мърсисайдци" са 3-и в класирането с актив от 60 точки след този мач, докато техният противник е на 13-ото място с 35 точки.


Домакините започнаха много вихрено мача и още във 2-ата минута Боруц трябваше да избива удар на Фирмино, а освен това в ситуацията и други играчи на "червените" пропуснаха да направят нещо интересно.

Въпреки силния си старт домакините получиха шокиращ гол от Афобе в 7-ата минута. Вайналдум направи идиотска грешка и подаде към Миньоле, но пасът му бе пресечен директно от футболиста на "черешките", който отклони топката покрай белгийския страж и даде аванс на тима си.

В 12-ата минута удар на Ориги премина на сантиметри покрай гредата, а десет минути след това Пъг направи невероятен пропуск от близка дистанция, след като от чиста позиция в наказателното поле прати топката извън пределите на вратата.

В 25-ата минута Вайналдум отправи много добър и силен удар, но топката попадна право в ръцете на Боруц, а малко след това Кинг от редиците на противниковия отбор пробва мерника си от дистанция, но не нацели вратата.

В 36-ата минута Коутиньо пробва удар от фаул, но топката премина покрай вратата.

Все пак в 40-ата минута домакините изравниха, след като Фирмино изведе Коутиньо сам срещу вратаря и последният успя да реализира и възстанови ремито. 

Tри минути след почивката домакините бяха много близо до пълния обрат, но мощният удар на Клайн от границата на наказателното поле срещна гредата.

В 59-ата минута Ориги направи обрата в мача пълен, а асистенцията бе на грешника за гола на противника Вайналдум, който направи за смях няколко противникови бранители и даде топката право на главата на белгиеца, който от близка дистанция не сгреши.

През следващите минути на терена не се стигна до повече опасности пред двете врати и темпото поспадна. 

Сякаш след попадението на домакините за обрата гостите се отказаха да правят каквото и да било, за да потърсят поне изравнителен гол. 

И точно когато изглеждаше, че няма какво да спре домакините да постигнат победата Джошуа Кинг изравни в 87-ата минута и попари надеждите на десетките хиляди фенове на "Анфийлд" за крайния успех. 

След една изритана топка в наказателното поле трима играчи на домакините не успяха да спрат противниковия играч, който с точен удар прати топката във вратата за крайния резултат. 

ЛИВЪРПУЛ - БОРНЕМУТ 2:2
0:1 Афобе 7
1:1 Коутиньо 40
2:1 Ориги 59
2:2 Kинг 87

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клаван, Ловрен, Клайн, Милнър, Вайналдум, Лейва, Коутиньо (65 - Матип), Джан, Фирмино, Ориги

БОРНЕМУТ: Боруц, Франсис, Даниелс, Смит, Кук, Артър, Пъг, Уилшър, Айб (61 - Фрейзър), Кинг, Афобе

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Y4dSG_85bvw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ng0vjzzTf4c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/movLHF0GwUE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>