Проблемите с контузени футболисти в Ливърпул продължават да притесняват мениджъра Юрген Клоп, който призна, че под въпрос за неделния мач с Кристъл Палас остават Жоел Матип, Рагнар Клаван и Лукас Лейва.

Вече се знае, че едни от най-важните хора в средата на терена Адам Лалана и Джордан Хендерсън ще отсъстват, а срещата е важна за запазването на мястото в топ 4 и гарантирано участие в Шампионската лига през новия сезон. Хендерсън най-вероятно ще се върне на терена за мача с Уотфорд на 1-и май.

"Мускулни проблеми имаме при Жоел Матип, а също така малко здравословни притеснения и с Лукас Лейва. Същото е положението и с Рагнар Клаван, на когото няма да му стигне времето да се възстанови", обясни Клоп днес на пресконференция.

"Адам Лалана се върна на терена. Мисля, че през новата седмица ще се включи наравно с останалите в тренировките. Доста по-проблемно е положението с Хендерсън, като шансовете му за възстановяване са едва за края на сезона. Не знам нищо за момента. Ще видим. Към този момент той не тренира. Трябва да изчакаме още", обясни германският специалист.

В момента червените са на 3-о място във Висшата лига, като са спечелили пет от последните седем мача и са претърпели едно поражение в 16 срещи на Анфийлд през сезона. Но Клоп смята, че воденият от Сам Алардайс отбор на Кристъл Палас все още не се е спасил от изпадане и може да им създаде доста проблеми. Бившият играч на Ливърпул Кристиан Бентеке води атаката на орлите.

"Когато топката е във въздуха, Бентеке е огромна заплаха. Но пък ако си концентриран само около него, те имат в предни позиции Заха и Таунзенд. Това е една от най-добрите атакуващи линии, а ние имаме проблеми в защитата, предупреди Клоп преди мача с 15-ите във временното класиране.