Кристъл Палас изненадващо победи с 2:1 като гост Ливърпул в среща от 34-ия кръг на Висшата лига.

В герой за лондонския отбор се превърна Кристиан Бентеке, който вкара и двата гола във вратата на доскорошните си съотборници. Преди това пък Фелипе Коутиньо с блестящо изпълнение на фаул беше дал аванс за "мърсисайдци".

С успеха "орлите" се изкачиха чак до 12-та позиция с 38 точки, на 7 т. от зоната на изпадащите. Загубата пък може да се окаже пагубна за Ливърпул в борбата за място в Топ 4.

"Червените" остават на 3-то място с 66 точки, но манчестърските Сити и Юнайтед имат съответно 64 т. и 63 т. и два мача по-малко. Двата отбора обаче тепърва ще играят помежду си на "Етихад".


Първият четвърт час игра на "Анфийлд" премина на високо темпо, но без интересни положения пред двете врати. После домакините организираха бърза контра, при която имаха числено преимущество – 4 срещу 3, но нямаха ясна идея как да завършат разиграването и Вайналдум изпусна топката. В средата на полувремето Бенкете се справи с Матип и Лукас, след което отправи страховит удар от границата на наказателното поле и беше на косъм да накаже бившия си отбор.

В средата на полувремето Ливърпул имаше тотално надмощие в притежанието на топката – 72%, но единственото чисто голово положение беше за гостите. Момчетата на Юрген Клоп пък разчитаха основно на пасове по широчината на терена, които не бяха никакъв проблем за стабилната отбрана на Кристъл Палас. В 23-ата минута "мърсисайдци" спечелиха нарушение на 30 м от вратата и това беше първа добра възможност Хенеси да бъде застрашен.

Зад топката застана Коутиньо, който с брилянтен удар до дясната греда откри резултата – 1:0! До този момент не се виждаше как домакините ще отбележат, но прекрасното изпълнение на бразилския национал хвърли в екстаз препълнените трибуни на "Анфийлд". Това беше 10-ти гол за атакуващия халф във Висшата лига и той беше на път за пореден път да се превърне в големия герой за 5-кратния първенец на Европа.

Попадението не окастри крилете на "орлите" след малко повече от половин час игра Заха направи хубав пробив по дясното крило, с който защитата на Ливърпул се справи в последния момент. 38-ата минута Джан беше намерен на чиста позиция, но незнайно как прати кълбото към крилото, вместо да стреля. 2 минути преди края на полувремето гостите възстановиха равенството след атака с две подавания.

Уорд с дълъг пас намери Кабай на десния фланг, центрира към Бентере на далечната греда и за голаджия от неговата класа не беше проблем да се разпише за 1:1! Нападателят обаче не се зарадва на гола, въпреки че всичките му съотборници скочиха да го поздравяват. Секунди по-късно Бентеке отново можеше да вкара, но Миньоле спаси изстрела му.

Второ полувреме започна с хубав шут на Коутиньо, който сам си създаде добрата позиция, но кълбото мина далеч от целта. Минути след това пред звездата на Ливърпул се откри нов чудесен шанс, но в последния момент Томкинс блокира изстрела му със саможертвена намеса. После Ливърпул продължи да натиска, за разлика от първото полувреме, стигаше до голови положения, но след час игра Хенеси се оказа по-бърз от изскачащия сам срещу него Фирмино.

В тези минути Палас рядко поглеждаше в предни позиции, но един удар на Кабай едва не направи пълен обрат в срещата. Четвърт час преди края лондончани все пак стигнаха до втори гол. След центриране от корнер, се получи разбъркване в наказателното поле на Миньоле, където Бентеке се оказа най-съобразителен и с глава се разписа за 2:1!

До края така и не падна нов гол и Палс спечели за трети пореден път на "Анфийлд".

Ливърпул – Кристъл Палас 1:2

Голмайстори: 1:0 Коутиньо (24), 1:2 Бентеке (43, 74)

Ливърпул: Миньоле, Клайн (84-Груич), Ловрен (79-Арнолд), Матип, Милнър (82-Морено), Лейва, Джан, Вайналдум, Коутиньо, Фирмино, Ориги
Мениджър: Юрген Клоп

Кристъл Палас: Хенеси, Уорд, Томкинс, Кели, Шлуп, Миливоевич, Кабай, Пънчиън, Заха (78-Ван Анхолт), Таунзенд, Бентеке (88-Кембъл)
Мениджър: Сам Алардайс

Ливърпул, ст.: "Анфийлд"
Съдия: Андър Маринър
Жълти картони: Груич (Ливърпул); Бентеке, Миливоевич (Кристъл Палас)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GnjepMe-72k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>