Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо е твърдо решен да напусне отбора и да премине в редиците на испанския първенец Барселона, твърди каталунският вестник "Спорт".

Бразилският национал преподписа с мърсисайдци през януари до лятото на 2022 година, но е разочарован от непостоянството на отбора и колебливите резултати.

Ливърпул е на път да изпусне място в Топ 4 заради серия от издънки срещу непретенциозни отбори. Смята се, че техничарят иска да бъде част от доста по-мащабен проект и отбор, който играе редовно в Шампионската лига.

Коутиньо не крие желанието си един ден да носи екипа на Барселона и да играе на стадион "Ноу Камп" със съотборника си в националния отбор Неймар.

Ръководството на Ливърпул е готово да седне на масата за преговори, но само ако получи поне 90 милиона евро за звездата си, допълва изданието.

Според испанската преса Коутиньо е отказал огромна заплата от ПСЖ, за да си уреди трансфер в Барса. Към момента от "блаугранас" не са се свързали с агента на играча, но се очаква това да стане факт веднага след края на сезона.

Каталунците силно се надяват, че Ливърпул ще се провали в борбата за място в Топ 4, защото това може да накара клуба от стадион "Анфийлд" да клекне за сделката, получавайки колосална сума за нови попълнения.