Нападателят на Ливърпул Садио Мане взе двете най-престижни отличия в отбора, след като е избран за №1 на сезона от феновете и от своите съотборници. Той получи наградите си на специална церемония снощи. 

Сенегалецът наследи Филипе Коутиньо, който миналата година направи дубъл и то при положение, че пропусна един месец през зимата заради Купата на Африка, а на 1-и април получи травма в коляното, която приключи кампанията му. 

Така или иначе Мане направи отличен първи сезон на „Анфийлд” след трансфера си от Саутхемптън, като се разписа 15 пъти във всички турнири и признанието определено изглежда заслужено. 

„Бих искал да благодаря на своите съотборници и на нашите привърженици за оказаната чест. Това означава много за мен. Тук се чувствам отлично и се насладих на всяка една минута от кампанията и нямам търпение да се възстановя и отново да играя” коментира Мане. 

За гол на сезона бе определено впечатляващото попадение на Емре Джан срещу Уотфорд, а Трент Алекзандър Арнолд спечели приза за най-добър млад футболист. Легендата Роджърд Хънт получи награда за цялостен принос към Ливърпул.