Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп запази спокойствие след хубавата победа над Уест Хям с 4:0, която приближи отбора му на 3 точки от класиране за Шампионската лига. 

Триумф срещу вече изпадналия Мидълзбро на „Анфийлд” в последния кръг ще гарантира позицията на Червените, но германецът не бърза да се радва предварително. 

„Ще бъде трудно. Те няма какво да губят, докато ние ще търсим триумф на всяка цена. Веднага след сблъсъка с Уест Хям казах в съблекалнята, че трябва да стигнем до края, така че в това отношение няма проблем” заяви той. 

„Ние искаме да успеем и да постигнем целта си. Ако спечелим, значи заслужаваме да сме в Шампионската лига, ако не успеем, тогава нямаме място в турнира. Просто е” добави босът на мърсисайдци. 

„Срещу Уест Хям бяхме в настроение и ако подходим по същия начин и в следващия двубой, тогава ще бъде добре. Глупаво е обаче да броим точки без да сме ги спечелили, така че не го правим. Готвим се и ще дадем най-доброто, на което сме способни” каза още Клоп, който игра с формация диамант в центъра, а и Стъридж се включи добре, като вкара първия гол. 

„Хубаво е, че имаме Даниъл на разположение, но желанието бе да направим така, че Коутиньо да има повече пространство и влияние върху нещата. Не е важна системата, а как играчите я изпълняват” каза още наставникът.