Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма начин дали тимът му ще изкова красиви или грозна победа в последния кръг срещу Мидълзбро, преследвайки място в Шампионската лига.

"Разбира се, че е важно да сме в Шампионската лига. До момента сезонът ни е доста успешен и ние искаме да го завършим така. Трябва да се представим добре, да спечелим и ако имаме достатъчно точки, ще сме заслужен участник в ШЛ. Ако не вземе нужните точки, значи не заслужаваме да сме там, толкова е лесно", каза германецът.

"Най-хубавото нещо би било да поведем с 4:0 в първите две минути, но това е невъзможно. Трябва да сме готови за футболен мач. Стартът е много важен. Но ако той не е добър, това означава ли, че ние трябва да спрем? Ако трябва да рестартираме, ще го сторим. Ще се борим за всяка педя терен, бъдете сигурни."

"Мидълзбро е отбор, който има нужните играчи, за да играе футбол. Ние трябва да сме готови да играем грозно. Тук не става дума за добро представяне. А да създаваме положения и да ги вкарваме. И да се защитаваме, защитаваме, защитаваме. После отново да създаваме положения и да ги реализираме. И пак да се защитаваме."

"Шампионската лига е чудесна, изключителна надпревара. Феновете я харесват, играчите също. Страхотна е. А и можеш да спечелиш добри пари там. Пари, които нямахме през последната година. Нямаме финансови проблеми, но винаги мислим, преди да харчим", каза още специалистът.