Ливърпул го направи! Червените разнебитиха с 3:0 Мидълзбро в последна среща от Висшата лига и така завършиха на заветната четвърта позиция.

По този начин мърсисайдци си осигуриха място в квалификациите на Шампионската лига, което не им се бе случвало от години.

Това бе срещата на сезона за домакините и този път те не допуснаха издънка, като заслужено са в Топ 4 за сметка на Арсенал. От своя страна Мидълзбро от следващото първенство ще играе в Чемпиъншип.

Ливърпул нямаше успех в три поредни мача, но срещу Боро се развихри и тотално отнесе гостите. Попаденсията в мача мушнаха за Жоржиньо Вайналдум (45), Филипе Коутиньо (51) и Адам Лалана (56). Така червените отново са сред най-добрите в Англия и Европа. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pgCCMVbc0Aw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Ливърпул започна мощно мача и още в началото притисна гостите в собствената им половина. Гостите обаче много правилно се защитаваха и не даваха почти никакви шансове на червените. В 8-ата минута Милнър намери перфектно Клайн, който от чиста позиция стреля до гредата. Последва и пропуск на Емре Джан.

Постепенно гостите живнаха и дори скочиха за дузпа, за падане на Бамфорд в пеналта, но съдията Мартин Аткинсън не посочи бялата точка. В тези минути домакините трудно достигаха до чисти голови положения и играта им не вървеше.

След половин час Коутиньо намери Стъридж, който майсторски стреля, но неточно. Към края на полувремето Ливърпул сериозно натисна и заслужено вкара. В 45-ата минута Фирмино асистира на Вайналдум, който с тупалка едва не скъса мрежата за 1:0.

Ливърпул реши всичко в началото на второто полувреме. В 51-ата минута Филипе Коутиньо вкара от фаул и направи 2:0, което още повече успокои червените. Това обаче не бе всичко и само пет минути по-късно стана 3:0.

Тогава Клайн свали с глава към Лалана, който без проблеми вкара за класиката. До края срещата се доиграваше. Ливърпул спокойно разиграваше в средата на терена и без проблеми си взе заслужената победа.

Така червените отново са в Топ 4 и се класираха за квалификациите на Шампионската лига.

Ливърпул - Мидълзбро 3:0

Голмайстори: 

1:0 Жоржиньо Вайналдум (45)
2:0 Филипе Коутиньо (51) 
3:0 Адам Лалана (56)

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Матип, Милнър, Джан, Вайналдум, Лалана, Коутиньо, Фирмино, Стъридж 

Мидъзлбро: Гузан, Фабио, Чембърс, Гибсън, Френд, Клейтън, Ледбитър, Форшоу, Даунинг, Бамфорд, Жестед