Тримата вратари на Ливърпул Симон Миньоле, Лориус Кариус и Дани Уорд стартират от равни позиции през новия сезон битката за титулярното място, обяви мениджърът на клуба Юрген Клоп.

През миналата година белгийският национал Миньоле беше избиран често от Клоп, който му се довери в 31 мача във Висшата лига, докато германецът Кариус беше ограничен за 16 мача. Дуото сега ще има съперничество и с Уорд, който е национал на Уелс. 24-годишният уелсец прекара миналата година под наем в Хъдърсфилд и им помогна да спечелят промоция за Висшата лига чрез плейофи. Териерите победиха Рединг след изпълнение на дузпи, а именно уелският страж се изяви при решителната дузпа.

"Това е наистина много добре и удобно за мениджъра да има трима равностойни вратари", заяви Клоп пред официалната страница на клуба.

"Така ми харесва и нищо не е решено в момента за титулярното място. Всеки от тях сега трябва да покаже колко е добър и с какво е по-добър от останалите. След като вратарите покажат нивото си в подготовката, ще стане и ясно кой ще бъде титуляр", заяви още Клоп.

29-годишният Миньоле, титуляр през миналата година, няма притеснения. Той заяви, че състезанието за първи избор под рамката ще бъде трудно, но приоритет е доброто представяне на отбора.

"Смятам, че всеки от нас тримата ще натиска другите да дадат най-доброто от себе си. И няма съмнение, че ще го направим. Но представянето на Ливърпул е най-важното", каза белгиецът.

Всеки един от тях ще получи и равни шансове в предсезонната кампания, която стартира на 12-и юли срещу съгражданите от Транмиър Роувърс, които са в Конференцията.