Ливърпул успя да се класира за финала на приятелския турнир "Премиер Лийг Ейша Трофи", след като надви с 2:0 Кристъл Палас в Хонконг. 

Така в събота "мърсисайдци" ще се срещнат с шампиона на Англия от по-миналия сезон Лестър.

Най-интересното в този двубой бе първото попадение на младока Доминик Соланке с фланелката на "червените".

Новата египетска звезда на тима Мохамед Салах започна срещата като титуляр, но така и не успя да запише името си сред голмайсторите при успеха.

Като цяло Ливърпул бе по-добрият отбор в срещата и заслужено стигна до успеха, като по-силното представяне на тима бе преди почивката, тъй като след нея Юрген Клоп направи доста промени.

Въпреки това обаче двете попадения за тима паднаха след почивката между полувремената.

Соланке откри резултата в 61-ата минута, след като бе намерен от Ориги и с много хубав удар от границата на наказателното поле "препарира" противниковия страж.

В 79-ата минута асистентът за първия гол Ориги реши всичко в мача, след като удвои и оформи крайния резултат. Удар на Коутиньо бе блокиран и след рикошет топката стигна до белгиеца, който стреля от упор и оформи успеха на тима си.

Ливърпул - Кристъл Палас 2:0
1:0 Соланке 61
2:0 Ориги 79

Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд, Матип, Гомес, Морено, Хендерсън, Лалана, Уудбърн, Салах, Фирмино, Стъридж(като резерви влязоха Милнър, Фланаган, Ловрен, Клаван, Груич, Ориги, Вайналдум, Коутиньо, Кент, Соланке)