Ръководството на германския вицешампион РБ Лайпциг отхвърли нова подобрена оферта на Ливърпул на стойност 75 милиона евро за полузащитника Наби Кейта. По-рано англичаните направиха първо предложение за 68 милиона евро в началото на месеца, което също не беше прието.

"Не продаваме нашите най-добри играчи, само за да вземем пари. Наскоро получихме оферта от 75 милиона евро за Кейта и я отхвърлихме. Няма начин. Не искаме да се разделяме с него. Той има договор с клуба и остава", коментира за "Шпорт Билд" собственикът на клуба Дитрих Матешиц.

"Ако го продадем, ще подадем лош сигнал не само към нашите фенове, но и към другите наши добри футболисти като Тимо Вернер, например, към когото също има сериозен интерес", каза още австрийският милиардер Матешиц. 

Кейта има действащ контракт с РБ Лайпциг за още три сезона. През последната кампания той се отличи с 8 гола и 7 асистенции в 31 мача в Бундеслигата и помогна на отбора да спечели сребърните медали, като по този начин клубът ще дебютира в Шампионската лига тази есен.