Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подчерта, че клубът не се страхува да плаща високи трансферни суми, но само ако става дума за правилните футболисти. 

Както е известно, халфът на германския вицешампион РазенБалшпорт Лайпциг Наби Кейта е спряган за трансфер на стадион "Анфийлд" и може да стане най-скъпата покупка на петкратния европейски клубен шампион.

"В Ливърпул не се притесняваме от големите числа, не се страхуваме да харчим пари. Но ние трябва да взимаме правилните решения, да намираме точните футболисти и да водим преговори с правилните клубове", коментира Клоп пред електронното издание Goal.com.

"Има две възможности за подсилване на отбора - едната е да вземем по-добри футболисти. Другата е да вземем футболисти със същите качества, в сравнение с наличните играчи."

"Трудно е да вземеш по-добри футболисти, защото тези, с които разполагаме, наистина са много добри. Ако вземем същото качество, тогава възрастовата група, в която се намират означава, че много големи крачки са възможни за всички - за новите и за тези, които са в клуба преди тях. Това се отразява положително върху представянето и ние търсим точно това", добави Клоп.