Барселона започва офанзива по привличането на Филипе Коутиньо от Ливърпул, гръмна вестник "Спорт". Според изданието представители на каталунския колос са в Лондон, за да водят интензивни преговори за бразилеца.

Мърсисайдци вече отказаха да продадат звездата си на каталунците, но в Барселона разчитат на бомбастична оферта от над 100 милиона евро. Така Коутиньо би станал и най-скъпият трансфер в историята на футбола.

Самият футболист не крие желанието си да играе на стадион "Ноу Камп" и дори открито бе заявил, че испанците трябва да се свържат с неговия агент, ако го искат в редиците си.

В момента Коутиньо взима чисто по 9 милиона евро на сезон на стадион "Анфийлд", но е съгласен да намали твърдото си възнаграждение, за да премине в Барса. С бонусите за постигнати резултати обаче той може да си докарва и по-висока сума.

Евентуален трансфер на Филипе в Барса е стратегически ход, за да може Неймар да остане в отбора. Ако път голаджията напусне в посока ПСЖ, Коутиньо ще се окаже неговият наследник.