Барселона ще започне офанзива по привличането на Филипе Коутиньо едва тогава, когато получи цялата сума от 222 милиона евро от продажбата на Неймар в ПСЖ.

Бразилецът е трансферна цел №1 на "блаугранас", които са на мнение, че той ще пасне по-добре на отбора от Осман Дембеле (Борусия Дортмунд).

Южноамериканецът е едва на 25 години, но притежава завиден опит и за капак може да играе на различни позиции, което вдига стойността му.

Още миналата седмица представители на Неймар са изплатили на Барселона въпросните 222 милиона евро, но цялата сума още не е задвижена към сметката на испанския клуб, информира RAC1.

Причината е, че в банковата процедура всичко трябва да бъде наред в документацията, за да се стигне до пълното изплащане на космическата сума. Когато това се случи, Барса ще финализира трансфера в испанската футболна асоциация и жълтата карта на играча ще бъде изпратена до френската федерация.

Така Неймар ще може да направи своя дебют за парижани, а Барса ще има цялата сума, за да може да излезе с неустоима за Ливърпул оферта. До момента мърсисайдци отхвърлиха три предложения от стадион "Ноу Камп" за звездата си.