Английският полузащитник Джоуи Бартън, известен с провокативното си държание на терена и голямата си уста, заяви, че не е фен на германския мениджър на Ливърпул Юрген Клоп, който минава за любимец на медиите.

Бартън, който в момента изтърпява наказание заради нарушаване на правилото за залози на спортни събития, определи бившия наставник на Борусия Дортмунд като "гигантска германска мажоретка"

"Той не печели трофеи като Моуриньо и Гуардиола, така че трябва да бъдем по-скептични към него. Той притежава харизма и изглежда много земен, приветлив човек, но винаги се тревожа, когато го виждам да подскача и да маха покрай тъча. Той е като гигантска германска мажоретка", каза Бартън.

"За да бъдеш мениджър на най-високо ниво, трябва повече от това. Той има ужасяващ рекорд във финалите. Не съм фен на Клоп и не подкрепям мнението, че той е супертреньор. Неговата кариерата доказва това. Краят на кариерата му в Дортмунд бе истинска дупка. Той загуби играчите, загуби съблекалнята и те трябваше да се борят да не изпаднат", добави Бартън.

Новият сезон във Висшата лига не започна по мечтан начин за Клоп, след като Ливърпул направи 3:3 като гост на Уотфорд.