Ултиматум на Барселона към Филипе Коутиньо е в основата на проблемите между бразилския халф и Ливърпул, заяви легендарният полузащитник на мърсисайдците Стивън Джерард. Според него Коутиньо си мисли, че ако не премине сега в състава на каталунците, никога няма да го направи.

"В случая проблемът се състои в това, че представителите на Барселона са поставили ултиматум пред Коутиньо - сега или никога. Повечето момчета от Южна Америка мечтаят да играят именно за Барселона и заради това Котуиньо е изпаднал в паника. Той си мисли, че ако не отиде там сега, няма да го направи никога", каза той.

"Познавам това момче и знам, че не е лош човек. Сигурен съм, че не би искал да създава напрежение. В крайна сметка обаче той тъкмо подписа нов 5-годишен договор, а клубът винаги е бил зад него. Ливърпул го направи това, което е", добави Клоп.

"Мисля, че Юрген Клоп и собствениците държат нещата под контрол. Те са ключът в цялата тази ситуация. И преди се е случвало даден футболист да не се чувства на мястото си, а обикновено той напуска. Това ще бъде техният тест", завърши Джерард.