Ливърпул е само на 90 минути от голямата си цел – групите на Шампионската лига. „Червените“ победиха с 2:1 като гост Хофенхайм, въпреки че изпитваха сериозни трудности с германския тим. 18-годишният Трент Александър-Арнолд даде аванс на англичаните с перфектен свободен удар в 35-та минута, а в 74-та Джейм Милнър с помощта и на рикошет направи 2:0. В 87-та минута Марко Ут остави шансовете на германците за реванша на „Анфийлд“ следващата сряда.

Домакините имаха пълно превъзходство през първото полувреме, в което изпуснаха няколко положения, изпуснаха дузпа и удариха греда. Въпреки това почивката дойде при един гол аванс за Ливърпул.

В 11-та минута Серж Гнабри изработи дузпа за Хофе, след като предизвика нарушение от Деян Ловрен. Андрей Крамарич обаче би много несериозно наказателния удар в центъра на вратата и за Симон Миньолен не бе особен проблем да отрази. Така белгиецът спаси 7-ма дузпа в кариерата си за Ливърпул.

Малко след това Мохамед Салах изскочи сам срещу вратаря на домакините, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда. В 35-та минута Ливърпул получи възможност да изпълни свободен удар от около 30 метра.

18-годишният Трент Александър-Арнолд шутира по феноменален начин и остави на място вратаря Бауман – 1:1. Това бе първи гол на младока и то в дебюта му за Шампионската лига. Освен това десният бек е първият играч на Ливърпул, който се разписа от свободен удар в мач от Европа след Стивън Джерард през декември 2014 г.

Малко след това удар на Сандро Вагнер спря в гредата, а в края на полувремето Ловрен можеше да направи 2:0 след удар с глава, като топката мина на сантиметри от гредата.

Втората част започна с пропуск на Роберто Фирмино, който дойде в Ливърпул именно от Хофенхайм, а малко след това гол на Серж Гнабри беше отменен заради засада. Домакините натискаха и рядко позволяваха на „червените“ да играят с топката.

Така се стигна до една контраатака в 74-та минута, когато резервата Милнър получи топката по лявото крило. От малък ъгъл халфът опита центриране, но топката се отклони от гърдите на Нордвайт и влезе в мрежата зад Бауман за втори път.

Германците все пак стигнаха до един гол. В 87-та минута Марко Ут прониза Миньоле с хубав удар по диаголана, след като защитниците на гостите спряха да играят, искайки засада.

Хофенхайм – Ливърпул 1:2

0:1 Трент Александър-Арноуд 35‘

0:2 Джеймс Милнър 74‘

1:2 Марко Ут 87'

Хофенхайм: Бауман, Бичакчич (52 – Нордвайт), Вогт, Хюбнер, Кадержабек, Руп (53 – Амири), Зубер, Демирбей, Крамарич, Гнабри (71 – Ут), Ватгнер

Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд, Матип, Ловрен, Морено, Джан, Хендерсън (63 –Милнър), Вайналдум, Мане (89 - Груич), Салах, Фирмино (83 - Соланке)