Ливърпул чукна с 1:0 Кристъл Палас и записа трудна домакинска победа във Висшата лига. Герой за червените бе Садио Мане, който вкара единственото попадение в мача в 74-ата минута.

Така мърсисайдци взеха първи пълен успех за този сезон и събраха четири точки, докато това бе втора поредна загуба за Палас.

Ливърпул доминира през по-голямата част от двубоя, създаде половин дузина голови положения, вкара един гол и в крайна сметка заслужено си взе победата.

По този начин червените затварят една успешна седмица, след като преди дни удариха и Хофенхайм в плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

Трябва да се отбележи, че това бе първи домакински успех на мърсисайдци над този съперник от четири мача насам, след като преди това бяха регистрирали три поредни загуби от Палас.

Сега обаче гостите бяха твърде анемични и плахи, като с нищо не показаха, че могат да вземат нещо от този мач.

За Ливърпул отново не игра голямата звезда Коутиньо, който лекува травма в гърба и се гласи за трансфер в Барселона. Новото попълнение Мохамед Салах пък остана резерва и се появи на терена след почивката. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UKbPtcu8814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Ливърпул започна мощно мача и още в самото начало натисна здраво гостите си пред наказателното им поле.

Червените обаче не знаеха как да стигнат до чисто голово положение, а и играчите на Палас много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

Това определено затрудни домакините, които рядко стигаха преди почивката до положения, като най-чистите бяха пропуснати от Милнър, Матип и Мане.

В края на полувремето пък Фирмино не успя да вкара след силен удар. Преди почивката гостите само веднъж атакуваха опасно, но Миньоле спаси шут на Пънчиън.

Втората част започна с нов натиск на червените. В 56-ата минута Вайналдум стреля от воле, но отново не се стигна до гол. След час игра Палас можеше да вкара от нищото.

Тогава Лофтъс-Чийк залъга защитата на Ливърпул и намери Бентеке, който обаче шутира в аут. Последваха силни минути на Ливърпул, но с пропуски се отчетоха Фирмино и Хендерсън.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пусна в игра последователно Мохамед Салах и Доминик Соланке, което даде резултат веднага.

Така се стигна до 74-ата минута, когато Палас сгреши в защита, при което топката достигна до Мане, който опъна мрежата на гостите за 1:0.

Осем минути по-късно Салах пропусна уникален шанс за ново попадение. Към края последователно Соланке и Салах също не успяха да вкарат. По този начин Ливърпул заслужено си взе победата и записа първи успех за сезона.

Ливърпул - Кристъл Палас 1:0

Голмайстор: 
Садио Мане (74)

Ливърпул: Миньоле, Милнър, Клаван, Гомес, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино, Стъридж 

Кристъл Палас: Хенеси, Фосу-Менса, Томкинс, Дан, Уорд, Ван Аанхолт, Миливоевич, Пънчиън, Лофтъс-Чийк, Таунзенд, Бентеке