Ливърпул официално обяви, че е постигнал споразумение с РБ (Лайпциг) за трансфера на Наби Кейта. 

Полузащитникът ще доиграе този сезон с екипа на Лайпциг и от 1 юли 2018 година ще се присъедини към отбора от "Анфийлд".

Ливърпул ще се изръси с 48 000 000 паунда, като още 7 000 000 ще влязат в касата на Лайпциг под формата на различни бонуси за постигнати резултати.

Мениджърът на тима от "Анфийлд" Юрген Клоп неистово искаше африканеца и бе готов na всичко, за да го вземе още за настоящия сезон, но това ще стане след година.

Днес 22-годишният халф трябва да премине медицински прегледи.

"Доволен съм, че двата клуба стигнаха до това споразумение, което ще ми позволи да се присъединя към Ливърпул през следващото лято, когато ще стана част от проект, който ме вълнува много. Оставам напълно отдаден на РБ във времето, което ще прекарам в клуба. Ще давам всичко от себе си всеки път, когато нося фланелката". 

"Така ще бъде до последния съдийски сигнал на последния ми мач. След като бъдещето ми бе изяснено, сега мога да се концентрирам напълно върху това да помогна на РБ да постигне целите си през този сезон. Докато дойде време да се присъединя към новия си клуб през следващото лято, ще остана заинтересован негов привърженик от дистанция", заяви Кейта пред сайта на Ливърпул.