Легендата на Нюкасъл и английския национален отбор по футбол Алан Шиърър съсипа от критики Ливърпул и мениджъра на тима Юрген Клоп заради слабата игра в защита.

"Ако слушате какво говори Клоп, ще останете с впечатление, че откакто е пристигнал в отбора, той върви само по възходяща линия", започна своя коментар Шиърър в колонката си за вестник "Сън".

"Да, той ги върна в Шампионската лига след четвъртото място през миналия сезон, което му осигури много бонуси по отношение доверието на ръководството към него."

"Истината обаче е, че Ливърпул при Клоп не е по-различен отбор от Ливърпул при Брендън Роджърс. Те са брилянтни в атака и неособено умни в защита. Чудя се какво прави Клоп по време на тренировките, защото се допускат едни и същи грешки в отбрана седмица след седмица. Тяхното равенство срещу Бърнли беше смехотворно."

"Да, Ливърпул впечатли с притежанието на топката и ударите към вратата, но не си научи урока по отношение на най-важния показател - головете. Клоп трябва да реши проблемите в защита, защото в противен случая чаканата от дълго време титла ще си остане далечна мечта", добави Шиърър, който е приложил и таблица с показателите на отбора на стадион "Анфийлд" под ръководството на Клоп и Роджърс.