От Барселона са излъгали, а Ливърпул е казал истината за сагата около Филипе Коутиньо в последните дни на трансферния прозорец, пише най-старото германско списание "Шпигел".

Изданието е получило материали от живия ужас на всички големи отбори и футболисти Football Leaks, който се зае с разобличаването на финансовите схеми на едни от най-известните играчи, клубове и мениджъри.

Както е известно, от Ливърпул категорично отрекоха коментарите от директора на Барселона Алберт Солер, че мърсисайдци са поискали 200 милиона евро за звездата си Филипе Коутиньо в края на трансферния прозорец.

Изказванията от лагера на каталунците бяха определени като "тотална лъжа" от водещи фигури на стадион "Анфийлд". Причината е, че най-успешният британски клуб на европейската сцена никога не е възнамерявал да продава бразилеца.

Точно такава е истината, а според Football Leaks от Барселона са имали наглостта не само да преговарят с Коутиньо зад гърба на Ливърпул, но и да изготвят договор на кариоката от цели 20 страници! Както е известно, преговорите с всеки футболист, който има действащ договор от над 6 месеца с друг клуб, са наказуеми. За каталунците обаче не последва никаква санкция.

В материала се казва, че от Барса са се договорили Филипе да взима 115 милиона евро за срок от пет години. Договорът е бил изготвен с дата 31 август 2017 година - ден преди затварянето на трансферния прозорец. Така "блаугранас" са се надявали да стреснат Ливърпул и да притиснат "червените" да продадат звездата си. Само агентът на кариоката е щял да прибере 10 милиона евро, ако трансферната сума е била 100 милиона евро.

Така Коутиньо е щял да бъде сред най-добре платените играчи на Барса, отстъпвайки само на Лионел Меси и Луис Суарес. За ужас на каталунците обаче Ливърпул отказа три официални оферти и обяви играча за непродаваем.

След затварянето на трансферния прозорец от Барса заявиха, че Ливърпул им е поискал 200 милиона евро. Категорична лъжа, пише "Шпигел", като се има предвид, че английският колос нито веднъж не е проявил склонност да продава. Втората оферта на каталунците е била от  90 милиона евро + 40 милиона евро под формата на бонуси. Оферта, която не само е била отказана от "червените", но те са помолили колегите си да не ги търсят повече и да не "обработват" лабилния Коутиньо.