Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп очаквано похвали вратаря Симон Миньоле, който бе със сериозен принос за победата над Лестър с 3:2 вчера. 

Стражът, който при първия гол на Лисиците бе задържан от Оказаки, но реферът не отсъди нарушение, спаси дузпа  на Джейми Варди двайсетина минути преди края, с което помогна да бъде запазен триумфа. 

„Ако си вратар и спасиш дузпа, тогава е ясно, че си направил много добър мач. Ясно е, че Симон е силен в тези ситуации и ние сме много доволни, че всичко приключи така, след като решението не  бе особено страхотно“ заяви германецът. 

Въпреки че често е и критикуван, от идването си на „Анфийлд“ през 2013-а Миньоле е спасил 7 от 15-те дузпи, които са изпълнени срещу него, така че определено се превръща в доста неприятен за противниците. 

„Мисля, че заслужавахме да победим, така че денят бе добър за нас. В крайна сметка важни са резултатите. Казах на момчетата, че ние не сме Харлем Глоубтротърс и не излизаме, за да играем красиво, а за да печелим. Борихме се и постигнахме важен успех, особено предвид серията лоши резултати преди това“ изтъкна Клоп.