Спартак Москва - Ливърпул, мач от група Е на Шампионската лига, стадион "Откритие Арена", съдия Клеман Тюрпен (Франция), тази вечер от 21:45 часа наше време

Групата на Ливърпул

Вратари: Миньоле, Кариус, Уорд
Защитници: Ловрен, Клаван, Морено, Робъртсън, Матип, Фланаган, Александър-Арнолд
Халфове: Вайналдум, Милнър, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Джан, Коутиньо
Нападатели: Фирмино, Мане, Салах, Стъридж, Золанке

Контузени: Лалана
Наказани: Гомес

Прогнозата на Gol. bg:

Ливърпул ще преследва първа победа в Шампионската лига при гостуването си на Спартак Москва. На старта "мърсисайдци" завършиха 2:2 у дома с другия фаворит в групата Севиля.

Сега командата на Юрген Клоп ще се хвърли за трите точки срещу шампиона на Русия, който се представя далеч нивото си през миналия сезон.

В лагера на Ливърпул се върнаха усмивките - след четири поредни мача без успех (2 равни и 2 загуби) миналия уикенд отборът спечели с 3:2 над Лестър във Висшата лига.

"Мърсисайдци" заминаха за Москва  в пълен състав, с изключение на наказания Джо Гомес, който получи червен картон в мача със Севиля, и трайно контузения Адам Лалана.
По всяка вероятност десния фланг в отбрана ще започне Трент Александър-Арнолд.

В предни позиции Клопо има широк избор, след като за този двубой на разположение ще е и Садио Мане, който пък бе наказан с три мача без игра за вътрешното първенство след бруталния удар с бутоните в лицето на вратаря Едерсон в мача срещу Манчестър Сити (0:5).

Възможно е за първи път от началото на сезона да видим Ливърпул с най-доброто в атака - карето Фирмино, Коутиньо, Салах и Мане.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"> The work towards Moscow began at Melwood... <a href="https://t.co/8mX1fkFfAr">pic.twitter.com/8mX1fkFfAr</a></p>&mdash; Liverpool FC (@LFC) <a href="https://twitter.com/LFC/status/912384460301225984">25 септември 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Спартак започна зле новия сезон и върви на 8 място в руското първенство. В първия мач от групата в Шампионската лига отборът на италианския стратег Масимо Карера бе на няколко минути от победа над Марибор, но допуснаха изравнителен гол за 1:1 в Словения.

В състава на московчани обаче има куп кадрови проблеми. В лазарета са Зобнин, Тимофеев, Глушаков, Зе Луис, Тигиев и Ананидзе. Под въпрос заради травми са още Куинси Промес и Педро Роча.

При евентуалното отсъствие на двамата шанс за изява в нападение може да получи българският национал Ивелин Попов, който бе ключова фигура за отбора през миналия сезон, но през този по-често остава на резервната скамейка.

Двата отбора бяха в една група в Шампионската лига през сезон 2002/03. Тогава Ливърпул постигна две категорични победи - 3:1 в Москва и 5:0 у дома на "Андфилд", но остана на третото място.

15 години по-късно разликата в класите на двата отбора остава осезаема. "Мърсисайдци" са фаворитът на хартия, но победата едва ли ще дойде лесно.

Спартак има сили да накаже колебливата английска защита, която от пет мача насам няма чиста мрежа. Голове в двете врати и победа за Ливърпул изглежда най-логична като краен изход.

Резултат: 1:2