Петкратните европейски клубни шампиони Барселона и Ливърпул няма да сключат сделка за Филипе Коутиньо през зимата, както предположи вестник "Мундо Депортиво".

Каталунското издание се опита да постави Барса в позицията на купувач, който прави изгодна сделка, но истината е съвсем различна, разкрива журналистът на вестник "Дейли мейл" Доминик Кинг.

Според него "блаугранас" наистина ще излязат с оферта, но тя ще бъде много над споменатата вчера сума от 71.6 милиона паунда. Както е известно, на 11-а август Коутиньо подаде молба за трансфер на стадион "Ноу Камп", но тя не беше уважена.

Кинг твърди, че лидерът в Ла Лига е приготвил 120 милиона паунда. Вчера изпълнителният директор на испанския колос Оскар Грау потвърди, че интересът към бразилския офанзивен полузащитник все още е голям.

Той наля масло в огъня и добави, че Барса разполага с огромни приходи и може да си позволи всеки един футболист. Коментарите на Грау обаче не са се харесали на ръководството на Ливърпул, което не е променило позицията си от лятото и не възнамерява да продава своя футболист.

Както е известно, клубът от "Анфийлд" отказа три оферти от Барса за Коутиньо, като последната от тях бе на стойност 114 милиона паунда. Точно затова изглежда нелогично клубът да се съгласи да продаде халфа по средата на сезона за много по-ниска сума, както предположи "Мундо Депортиво".

Нещо повече - в Ливърпул са бесни на Грау за изказванията му, като те са отдалечили Коутиньо още повече от Барса. Бразилецът е на път да остане дълго време в настоящия си клуб, като страда и заради поредната контузия на Садио Мане.