Легендата на Ливърпул Джон Барнс изненада повечето анализатори и заяви, че основните проблеми на отбора изобщо не са в защитата. Според изкаралия 10 години на стадион "Анфийлд" бивш английски национал, клубът се нуждае от истинска деветка.

"Сезонът на Ливърпул е разпокъсан. Те са атакуващ отбор, при който много играчи се втурват напред и често оставят защитната четворка без подкрепа", коментира Барнс пред Standard Sport.

"За мен това е само един от основните проблеми. Не става дума даже за защитната четворка, а за начина, по който се отбраняват като отбор. Те нямат класическа деветка - изявен реализатор, който да прати топката в мрежата."

"Създават много положения, но Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино не са Роби Фаулър или Йън Ръш. Не са толкова прецизни в завършващата фаза."

"Ливърпул все пак играе вълнуващ футбол и има най-добри показатели в мачовете между големите отбори. Не съм притеснен от мачовете срещу Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал или Тотнъм. Проблемите идват срещу отбори, които се защитават дълбоко в своята половина", добави Барнс.