Легендата на Ливърпул – Кени Далглиш, коментира предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед от 8-ия кръг на Висшата лига. Той смята, че мениджърът на "червените дяволи" – Жозе Моуриньо, ше избере дефанзивна тактика за гостуването на "Анфийлд".

"Преди три години Моуриньо дойде с Челси и си свърши работата. Отборът игра безупречно в защита, в атака съвършено безжалостно реализира положенията си. Жозе не бива да бъде критикуван за това. През миналия сезон се върна на "Анфийлд", но вече с Юнайтед. Използва същата тактика и си тръгна с нулево равенство. Накрая имаха и отличен шанс да спечелят, но Златан Ибрахимович не успя да вкара", припомни Далглиш.

"През този сезон Юнайтед за първи път ще се изправи срещу отбор от Топ 6 и съм сигурен, че Моуриньо отново ще бъде безкрайно внимателен. Той умее да печели големите мачове. Ако смята, че най-добрият вариант, е да паркира автобуса, го прави. Юрген Клоп пък ще иска само победа", добави легендата.

Големият мач ще се играе в събота от 14.30 часа наше време. Преди него Юнайтед дели върха с Манчестър Сити с по 19 точки, докато Ливърпул заема 7-мо място с 12 т.