Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри задоволството си от рекордната победа със 7:0 на терена на Марибор снощи, която премахна огромното напрежение в лагера на мърсисайдци заради поредицата от горчиви равенства.

"Тази победа ще даде голяма увереност на играчите. Научих за рекорда след мача, преди това нямах представа за него. Хубаво е да пишеш своята история за този клуб. Сега ще бъде трудно това 7:0 да бъде задминато, но този резултат показва, че ние се представихме невероятно", заяви германецът.

"Марибор беше доста сигурен преди мача поради различни причини. Ние можехме да прочетем какво се пише във вестниците тук, защото моят асистент говори езика. Той ми каза, че от Марибор са били позитивни, защото нито един английски клуб не е печелил преди това на техния стадион в Шампионската лига."

"Момчетата си заслужиха победата. Единственият ни проблем напоследък беше да обясняваме защо не печелим. Когато не вкараш, най-голямото предизвикателство пред теб е да останеш уверен в себе си и сега ще се опитаме да използваме този резултат. Но едва ли ще го постигнем в следващия си мач срещу Тотнъм", добави Юрген.