Ливърпул стигна дъното, след като падна с 1:4 при гостуването си на Тотнъм в среща от Висшата лига на Англия.

Два гола за "шпорите" заби звездата на лондончани Хари Кейн (4 и 56), по един добавиха Сон Хюн-Мин (12) и Деле Али (45). Почетното попадение за Ливърпул вкара Мохамед Салах (24).

Така Ливърпул продължава с трагичните си изяви през този сезон и сериозно се отдалечи от призовите места в класирането. Каквото и да се каже за трагичната и безобразна играта на червените в този мач ще бъде малко.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пък тотално полудя от неадекватните изяви на защитниците си, които в този мач бяха, като бранители от селските нива на България. Червените са само с две победи в последните си 10 срещи.

Тотнъм от своя страна изигра феноменален мач. Звездата Хари Кейн бе над всички и поведе съотборниците си към голяма победа. "Шпорите" продължиха успешната си серия и вече 11 мача са без загуба във всички турнири.

Трябва да се отбележи, че на този мач на "Уембли" имаше феноменалните 80 827 зрители, което е рекорд по посещаемост в историята на Висшата лига. На трибуните дори бе и Диего Марадона.


Тотнъм започна лудо мача и още в началото смачка Ливърпул. В 4-ата минута защитата на червените допусна безумна грешка, при която Трипиър изведе Кейн зад обърканите Джо Гомес и Ловрен, последва технично преминаване през Миньоле и топката се озова в мрежата за 1:0.

Изцепките на гостуващата отбрана обаче не спря до тук. Само осем минути по-късно Ловрен за пореден път доказа, че е абсолютен безхаберник, като се размина с топката, след което Кейн намери Сон в наказателното поле и той направи 2:0.

Уникално начало за Тотнъм, докато гостите бяха изключително неадекватни. Все пак Ливърпул успя бързо да върне едно попадение. Звездата на Тотнъм Кейн сгреши една топка в средата на терена, при което Хендерсън изведе Мохамед Салах и египтянинът с помощта на гредата намали за 1:2.

След половин час игра Тотнъм можеше да вкара и трети гол, но Сон профука страхотна възможност. Това тотално извади от равновесие Клоп и той не издържа, като замени Ловрен с Окслейд-Чембърлейн.

Тази смяна даде резултат за кратко, като в следващите минути гостите доминираха, но бяха тотално нокаутирани малко преди почивката. Тогава се получи ново объркване в защитата на Ливърпул, след която топката стигна до Деле Али и той направи 3:1.

Второто полувреме започна с натиск на Ливърпул, но попадението падна отново във вратата на червените. Трипиър центрира от фаул, Миньоле боксира, но право в крака на Вертонген, чийто шут бе избит от Фирмино, но Кейн бе на точното място и вкара за 4:1.

Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.Ливърпул се опита поне да падне по-достойно, но нямаше шанс за нов гол и така записа поредна срамна загуба този сезон.

Тотнъм - Ливърпул 4:1

Тотнъм: Лорис, Санчес, Алдервейрелд, Вертонген, Трипиър, Уинкс, Ериксен, Орие, Сон, Кейн, Али 

Ливърпул: Миньоле, Гомес, Матип, Ловрен, Морено, Милнър, Хендерсън, Джан, Фирмино, Салах, Коутиньо