Юрген Клоп очаквано бе в доста минорно настроение след тежкото поражение от Тотнъм с 1:4 и призна, че отборът му не се е справил добре в защита за пореден път. 

„Улеснихме ги твърде много. Просто допуснахме твърде много грешки. Първият гол дойде след бързо изпълнен тъч, за който не бяхме подготвени. Вторият бе след контраатака, когато топката мина зад гърба на Деян. Успяхме да се върнем в сблъсъка и след това имахме положения, но като цяло няма много позитивни неща, които да отбележим” заяви Клоп. 

Неговият тим има само една победа в последвните 6 мача от Лигата, изостана на 12 точки от лидера Манчестър Сити и определено германецът изглежда под напрежение, след като и головата разлика на тима му е отрицателна. 

„Разбира се, че можем да се справим с проблемите си в защита. Трябва само да осъзнаем, че ние носим отговорността и за целта да предприемем необходимите действия. Не мога да имам претенции към играчите и тяхното отношение и старание, но както и да погледнем на нещата това бе лошо представяне” добави той. 

„Днес просто няма как да говоря за топ 4, тъй като сме 9-и, с най-лоша статистика от 1964-а, което за мен е трудно за вярване. В крайна сметка обаче явно заслужаваме мястото си. В крайна сметка допуснахме твърде много грешки, като не само защитата, но и хората пред тях бяха виновни” каза още Клоп.