Ливърпул удари с 3:0 Саутхямптън на "Анфийлд" във Висшата лига и така записа първа шампионатна победа над този противник от февруари 2015 година.

Герой за червените отново бе Мохамед Салах, който вкара две попадения в мача (31 и 41-ата минута), едно добави Коутиньо (68).

Така Ливърпул остава на пето място в класирането с 22 точки, докато гостите са във втората половина с едва 12 пункта.

Срещата на "Анфийлд" премина изцяло под превъзходството на червените, които контролираха мача, създадоха половин дузина положения, вкараха два гола и заслужено си взеха победата и трите точки. Това бе четвърти пореден успех за Ливърпул във всички турнири. 


Срещата започна с атаки за червените, които още в началото обсадиха вратата на гостите. Още в 10-ата минута Салах се възползва от грешка в отбраната на Саутхямптън, но не успя да прати топката в мрежата.

Малко по-късно отново Салах изпусна да вкара. Силни първоначални минути за Ливърпул, но домакините не успяха да поведат. В 23-ата минута последователно Вайналдум и Коутиньо не успяха да преодолеят Фостър.

Осем минути по-късно логичното се случи и Ливърпул поведоха. Тогава Фирмино открадна една топка, след това последва комбинация между Клаван и Вайндалдум, за да дойде пас към Салах, който със страхотен шут от границата на пеналта опъна мрежата за 1:0.

Десет минути по-късно Коутиньо асистира на Салах, който отново вкара за 2:0. Това бе попадение №14 за него през сезона.

Втората част отново започна с атаки за Ливърпулр. В 55-ата минута Фирмино пропусна да вкара, малко по-късно пък удар на Коутиньо мина до гредата.

Играчите на Ливърпул правеха каквото си пожелаят на терена и не даваха никакъв шанс на слисаните си гости, които не знаеха къде се намират и трудно връзваха три точни паса.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Форстър изби удар на Фирмино, но топката попадна в Кутиньо, който с плътен удар направи 3:0.

До края срещата се доиграваше, Ливърпул контролираше топката и заслужено си взе победата и трите точки.