Ливърпул и Севиля завършиха наравно 3:3 в двубой от Група "E" на Шампионската лига, игран на стадион "Рамон Санчес Писхуан".

Двата отбора си размениха по едно полувреме и демонстрираха великолепен голов спектакъл, а домакините успяха да стигнат до реми, след като губеха с 0:3 през първото полувреме.

След този мач Ливърпул продължава да е пред Севиля в класирането и остана на върха с актив от 9 точки, с 1 повече от испанците, които въпреки равенството запазиха второто си място, тъй като Спартак Москва и Марибор не успяха да се победят, завършвайки 1:1 в другия мач от групата. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QSLNNiTaF00" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Началото започна ударно за гостите, след като Роберто Фирмино откри резултата отще във 2-ата минута. Филипе Коутиньо сентрира от ъглов удар, топката се плъзна в наказателното поле към  Фирмино и той я заби под напречната греда, не оставяйки шанс на вратаря Серхио Рико.

В 12-ата минута домакините може да изравнят резултата. Серхио Ескудеро получи брилянтно подаване и шутира от границата на наказателното поле, но топката мина малко встрани от лявата греда.

Седем минути по-късно Нолито също получи възможност от нищото да нахлуе в наказателното поле, след като съперниковите защитници му оставиха огромно пространство. Последвалият удар на испанеца беше насочен към долния десен ъгъл, но Лорис Кариус блесна с невероятно спасяване, отклонявайки топката в гредата.

В 22-ата минута резултатът стана 2:0 в полза на Ливърпул. Садио Мане засече подаване от ъглов удар и демонстрира головия си усет, отправяйки хладнокръвно удар с глава отблизо в долния десен ъгъл.

В 30-ата минута "мърсисайдци" нокаутираха Севиля с трети гол. Фирмино се оказа на правилното място след една отбита топка и той отбеляза с мощен удар, който остави безпомощен вратаря Рико - 0:3.

В 40-ата минута Мохамед Салах пропусна съвсем да смачка самочувствието на испанците. Той получи великолепен пас, но завършекът му от малкото наказателно поле беше катастрофален, след като не уцели добре топката и я направи лесна за улавяне от страна на Рико. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част домакините се опитаха да се оттърсят от шока, който получиха през първите 45 минути и успяха да върнат едно попадение малко след подновяването на играта. Центрирана топка от пряк свободен удар  намери главата на Висам Бен Йедер, който се извиси над всички и отправи удар с глава, който отиде в долния ляв ъгъл.

В 60-ата минута Севиля се върна в мача, след като върна още един гол от дузпа. Бен Йедер реализира с лекота дузпата, прокарвайки топката в долния ляв ъгъл на вратата, след като вратарят избра да се хвърли в другата посока. Въпреки, че се наложи наказателния удар да бъде изпълнен отново, сценарият се повтори и резутатът вече е 2:3. 

В 63-ата минута чудесно докосване от страна на Серхио Ескудеро, който получи прецизно подаване дълбоко в пеналтерията и шутира рязко. Топката се отби от ръкавиците на вратаря и срещна гредата - късмет за Ливърпул.

В 71-ата минута "мърсисайдци" пропуснаха добра възможност за гол. Мохамед Салах нахлу опасно в наказателното поле и шутира, но ударът му беше блокиран от Йоханес Гайс, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

В 77-ата минута Емре Джан проби отдясно и опита да подаде на Салах, който го чакаше на добра позиция. Пасът му бе геройски пресечен от Евер Банега, който в последния момент се хвърли геройски на шпагат.

В последните минути на двубоя домакините се хвърлиха в отчаяни атаки и в крайна сметка успяха да се доберат до равенството. Гуидо Писаро изстреля мощно отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле, ниско в средата на вратата и оформи крайния резултат 3:3.

Севиля - Ливърпул 3:3

Голмайстори: Фирмино (2, 30), Мане (22), Бен Йедер (51, 60), Писаро (90+3)

Севиля: Рико, Меркадо, Гайс, Ленгле, Ескудеро, Писаро, Н'Зонзи (Васкес 47'), Банега, Сарабия, Нолито (Муриел 73'), Бен Йедер (Кореа 81')
Треньор: Едуардо Беницо

Ливърпул: Кариус, Гомес, Ловрен, Клаван, Морено (Милнър 63'), Хендерсън, Вайналдум, Коутиньо (Джан 63'), Мане, Салах (Окслейд-Чембърлейн 87'), Фирмино
Мениджър: Юрген Клоп

Севиля, стадион "Рамон Санчес Писхуан"
Съдия: Феликс Брих
Жълти картони: Меркадо (Севиля); Морено, Джан (Ливърпул)