Мениджърът на Евертън Сам Алардайс заяви, че неговите футболисти трябва да бъдат перфектни в малкото възможности, които ще имат с топката, ако искат да победят Ливърпул в неделното Мърсисайдско дерби на Висшата лига. Алардайс, който пое мениджърския пост на Гудисън Парк миналата седмица, ще се опита да вдъхнови Евертън за първа победа на Анфийлд от 1999-а година насам.

"Ние просто ще се опитаме да инсталираме на терена някои от основните неща, които са важни за нашия отбор: отборната игра и да видим ефекта от предишните мачове, както и да дадем всичко, което можем да предложим като колективни усилия, заяви Алардайс.

"Аз не мисля, че ще имаме прекалено много възможности за гол. Ние трябва да се насочим към едно представяне, което ще бъде тактически правилно и да блокираме онези зони на Ливърпул, които могат да сработят за тях. А когато владеем топката, трябва да бъдем невероятно ефективни. Ние сме наясно, че няма да владеем топката много и дълго. Така че, ако имаме един шанс, трябва да го вкараме", заяви още специалистът.

Ливърпул се намира в прекрасна форма от девет поредни мача без поражение, а атакуващите им играчи като Мохамед Салах, Фелипе Коутиньо, Садио Мане, Роберто Фирмино явно са гладни за голове след 7:0 над Спартак (Москва) в Шампионската лига. А Алардайс е наясно колко трудно ще бъде да бъдат спрени всички те.

"Няма как да кажеш, че ако блокираш двама играчи, си спрял Ливърпул. Те имат поне четири или пет в момента, които са с еднакви качества и форма, заяви още Алардайс. Фил Джагиелка се връща в групата, след като е напълно възстановен, докато крилото Яник Боласи е съвсем близо до влизане в групата след дълго лекувана контузия в коляното.