Ливърпул - Евертън, двубой от 23-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд". 22:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Кели, Шкъртел, Туре, Фланаган, Сисоко

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Стърлинг, Коутиньо, Алън, Моузес, Ибе

Нападатели: Суарес, Стъридж, Аспас, Алберто

Контузени: Лейва, Агер, Сако, Енрике, Коатес, Джонсън

Прогноза на Gol.bg:
Един срещу друг се изправят двата отбора от Ливърпул, като дербито ще бъде ожесточено. Домакините от "Анфийлд" имат предимство в този мач заради факта, че ще играят на своя стадион, макар че в подобен тип срещи абсолютно нищо не се знае.

Само една точка разделя двата тима в класирането във Висшата лига, като "Мърсисайдци" са 4-и, докато техният градски враг е на 6-ото място.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс има изключително много кадрови проблеми заради отсъствието на Лейва, Агер, Сако, Енрике, Коатес и Джонсън, които са контузени и ще пропуснат мача.

Освен това Алън е под въпрос за срещата, макар че попадна в групата.

Гостите също са разтърсвани от изключително много кадрови проблеми и аут заради контузии са Овиедо, Коулман, Гибсън, Баркли и Коне, а Пиенаар и Деулофеу са под въпросителна. Дебют за гостите може да направи Траоре, който бе привлечен преди броени дни от Монако под наем.

През последните три мача между двата тима е имало само ремита, докато Ливърпул все пак е постигнал две победи в последните пет преки двубоя.

В последното дерби "Мърсисайдци' се измъкнаха на косъм от загубата след гол в края.

Ливърпул се намира във фантастична форма и е записал 4 победи и 1 реми в последните си 5 мача от всички турнири, докато Евертън има 3 победи и 2 ремита за същия брой срещи.

Нашата прогноза за този двубой е успех за Ливърпул с един единствен гол.

Резултат: Ливърпул - Евертън 1:0