Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви днес, че от футболната централа нямат никакво отношение по разпределението на парите от телевизионните права.

Известно е, че Левски и ЦСКА поискаха значително по-големи суми от правата, но очевидно това няма как да стане по думите на боса, на родния футбол.

"Първенството ще бъде по-оспорвано, защото има още само три кръга от редовния сезон, а след това следват плейофите. Няма как обаче да бъде по-спокойно. Надявам се да бъде равностойно, феърплей и да се харесва на зрителите“, коментира Михайлов.

"Доста хора бъркат темата с телевизионните права. ЦСКА и Левски играят заедно с още 10 отбора в едно първенство. Футболният съюз няма отношение за разпределението на парите. Начинът е гласуван от всички президенти, които и в момента са президенти на клубовете от А група. Ако във времето те решат да променят това, то си е тяхна работа“, категоричен бе президентът на БФС.

Относно скандала с уредени мачове преди време, който доведе до арести на няколко играчи, Михайлов коментира:

"Съответните органи информират, когато има нещо доказано и тогава по нашия правилник можем да наказваме. До момента няма доказани неща. В повечето случаи в миналото, няма данни за престъпления. Този бич е труден за доказване. Всички сигнали от УЕФА се пращат до компетентните органи.“

"Ние сме зад Асоциацията на футболните треньори. Дано да успеят. Треньорската комисия е към футболния съюз, докато Асоциацията на треньорите и Асоциацията на футболистите са различни юридически лица“, заяви Борислав Михайлов по повод създадената Асоциация на футболните треньори преди дни.